Pusha – Förslag på förbättringar

Här är några idéer som jag som kan göra Pusha ännu trevligare. De bygger alla på att stärka det sociala i sociala media. Några förslag är riktade till medlemmarna och några till utvecklarna:

Kommentera mer
Pusha är ett socialt media – ett socialt nätverk. Det handlar inte bara om att tipsa om sina intressanta bloggpostningar eller hitta kul saker på nätet. 

Ett socialt media handlar lika mycket om att få möjlighet att diskutera nyheter, händelser och annat spännande. Här ger Pusha något som kommenterarer på bloggen saknar: folk som du redan har viss kunskap om och relation till. 

Jag tycker att vi alla ska försöka bli bättre att kommentera och svara på kommentarer. 

Bättre funktioner för att kommentera
På Flickr finns en väldigt enkel funktion för följa kommentarer man gjort på andra foton liksom kommentarer man får på egna foton:

Något sådant vore trevligt på Pusha!

Var trevlig mot nybörjare
När nya medlemmar kommer tycker jag att vi alla ska ta oss tid och titta vad de Pushat och ge kommentarer. Det hjälper dem igång och gör det troligare att de kommer tillbaka.

Ge möjlighet att svara
I den här bloggpostningen som nådde första sidan tipsade Christian bl.a. om en kul film: Att uppleva entreprenörskap utan att vara entreprenör….. På Youtube finns funktioner så att man kan svara på något särskilt. Sådana postningar länkar till varandra. Det är något jag menar skulle gynna just den sociala biten i Pusha (som är just vad som behöver stärkas).

Får man den möjligheten skulle jag svara med en bloggning med den här musiken satt till ett stycke från ett dataspel eftersom det uttrycker vissa likheter med hans kiwi-fågel film:

En PM funktion krävs
I ett socialt nätverk krävs möjlighet att skicka PM. Annars är det inte kul att hänga där.

Feeds för att prenumerera
Jan Sandahl, en man jag beundrar och respekterar som en skicklig konsult, gav oss följande tips på ytterligare en nödvändig förbättring av Pusha:

“Pusha borde ha feeds för att prenumerera på kommentarer (där man själv deltar).”

Mer om sociala media
Övrigt jag bloggat om sociala media och Pusha finns samlat här.


Posted

in

by

Tags:

This is being loaded inside "wp_footer" from the templates class with arguments